INGREDIENTAI: 100 gramų avižinių miltų
250 mililitrų migdolų pieno (arba paprasto pieno)
125 mililitrai graikiško jogurto
2 vienetai obuolių (didesnių arba 3 mažų)
2 šaukštai čija sėklų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštelis malto cinamono
1/4 šaukštelio malto muskato
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek sviesto (naudojau ghee sviestą, kepimui)
Patiekiant:
1 vienetas obuolių (didelio)
1 šaukštas sviesto (naudojau ghee sviestą)
1 šaukštas klevų sirupo (jeigu mėgstate saldžiau, galima ir daugiau)
0.5 šaukštelio malto cinamono
1 saujelė graikinių riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Visus produktus, išskyrus obuolius, sudėkite į plaktuvą ar dubenį, gerai išplakite iki vientisos tolygios tekstūros.
2.
Leiskite blynelių tešlai subręsti: palaikykite šaldytuve 30-60 minučių. Prieš kepdami dar kartą tešlą išmaišykite, sudėkite mažais kubeliais supjaustytus obuolius, vėl išmaišykite. Jeigu mėgstate saldžiau, galite tešlą pagal skonį pasaldinti (cukrumi, medumi, klevų sirupų ar kitu saldikliu).
3.
Virš vidutinės ugnies įkaitintą keptuvę ištepkite sviestu. Pilkite po nedidelį samtelį tešlos, formuodami blynelius. Kepkite juos, kol blyneliai sutvirtės ir viršuje ims kilti burbuliukai. Tuomet atsargiai mentele apverskite ir apkepkite kitą pusę, kol bus gražiai auksinės spalvos.
4.
Patiekite su keptais obuoliais: keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, suberkite obuolių kubelius, supilkite klevų sirupą, suberkite cinamoną. Pakaitinkite virš vidutinės ugnies, kol obuoliai suminkštės.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!